Onderhoudstechnicus industriële installaties

Beroepsprofiel

De onderhoudstechnicus industriële installaties voert periodieke onderhoudswerkzaamheden uit, stelt technische problemen vast en verhelpt ze. De werkzaamheden gebeuren in overleg met de productieverantwoordelijke.

Lesinhoud

De opleiding onderhoudstechnicus industriële installaties bestaat uit twee modules: onderhoudswerken industriële installaties en operationele ingrepen industriële installaties. In de eerste module leer je periodieke onderhoudswerken uitvoeren (installatieonderdelen afstellen en bijregelen, installatie op bedrijfszekerheid en veiligheid controleren, installatie stilleggen, voor en na onderhoud installatie visueel en auditief controleren,…) alsook de bijhorende administratieve taken (dagplanning en logboek volgen, shift overdragen of accepteren, voorraad beheren, onderdelen bestellen,…). In de tweede module ga je operationele uitgrepen uitvoeren (storing/schade lokaliseren en vaststellen, installatieonderdelen uit- en inbouwen,…) met opnieuw daarbij de daarmee verbonden administratieve taken.

Partners

Enkele werkgevers: Noord-Limburgs Open Atelier Overpelt, Brabantia, ...

Foto's

De leerlingen van "Onderhoud Industriële Installaties" kregen bezoek van een professionele onderhoudstechnieker. Een ideaal moment dus om op klasniveau de werkzaamheden van dichterbij te bekijken en de specifieke handelingen onder de knie te krijgen. De werkopdracht bestond erin om een variomotor van de conventionele freesmachine terug te monteren. Een variomotor wordt gebruikt om het toerental traploos in te stellen. Het was voor de leerlingen weer een zeer leerrijke dag met veel tips & tricks.

bedrijfsbezoek WILMS NV in Meerhout.
bedrijfsbezoek WILMS NV in Meerhout