Medewerker snackbar-taverne

Beroepsprofiel

Een snackbar of taverne biedt zijn klanten doorgaans een uiterst beperkte menukaart aan met snacks of eenvoudige gerechten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Bekende voorbeelden zijn broodjeszaken, tearooms, cafetaria en filialen van fastfoodketens. Sommige tavernes hebben wel een uitgebreide drankenkaart. Klanten verwachten vooral een vlotte, correcte bediening zonder al te lange wachttijden. Als medewerker snackbar-taverne ben je overal inzetbaar, zowel in de zaal als achter de bar of in de keuken.

Lesinhoud

De opleiding medewerker snackbar-taverne bestaat uit twee modules: snackbar-taverne en sneldienstrestauratie. In de eerste module (snackbar-taverne) leer je enerszijds werken in de keuken (snacks zoals salades, pasta’s, croques en broodjes bereiden, tearoombereidingen maken, dresseertechnieken toepassen, keuken onderhouden en reinigen,…) en anderszijds ook de bediening en bardienst uitvoeren (klanten verwelkomen, bestellingen opnemen, opdienen,…) in een snackbar of taverne. De tweede module (sneldienstrestauratie) richt zich op sneldiestrestauratietechnieken (toestellen en machines gebruiken, maaltijdcomponenten regenereren, dresseertechnieken toepassen,…) en sneldienstbediening (snacks verpakken, kassawerk, klantencontact, bestellingen doorgeven,…).

Partners

Voor al onze horecaopleidingen werken we nauw samen met Horeca Vorming Vlaanderen.