Hulpkok

Beroepsprofiel

Als hulpkok ben je tewerkgesteld in de keuken van een restaurant, bij een traiteur of in een grootkeuken of industriƫle keuken. De hulpkok voert de mise-en-place uit volgens de instructies van de kok. De hulpkok verwerkt ingrediƫnten tot warme en koude keukenbereidingen. Hij/zij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan de keukenmedewerkers. De hulpkok ontvangt en controleert bovendien bestelde goederen onder leiding van de kok en past de geldende HACCP-richtlijnen toe.

Lesinhoud

De opleiding hulpkok is de vervolgopleiding voor keukenmedewerker. De opleiding hulpkok bestaat uit drie modules: koude keukenbereidingen, warme keukenbereidingen en keukenprocessen. Tijdens deze opleiding leer je de technieken voor het reinigen, fileren, versnijden en kruiden van vlees, gevogelte, vis en wild. Daarna leer je de gerechten dresseren volgens de regels van de kunst. Hier kan je ook je creativiteit tonen!
Verder wordt er aandacht besteed aan het opstellen van bestellingen, het berekenen van de kostprijs van een gerecht en het controleren van de voedingsmiddelen.

Partners

Voor al onze horecaopleidingen werken we nauw samen met Horeca Forma.

Enkele werkgevers: Eethuis Christoffel Peer, La Cantina Lommel, Brasserie Belle Vue Mol.