Hulpkelner

Beroepsprofiel

Als hulpkelner ben je tewerkgesteld in een restaurant. De hulpkelner voert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) voor de zaal en de bar uit. Hij helpt bij het onthaal en de bediening van de klanten. Hij ruimt de tafels af na de dienst en verzorgt de mise-en-place voor de volgende dienst.

Lesinhoud

De opleiding hulpkelner bestaat uit drie modules: initiatie bar en bediening, bediening en zaal- en tafelschikking. In de eerste module (initiatie bar en bediening) leer je de niet-alcoholische bardienst uit te voeren (warme en koude dranken klaarzetten, vaat uitvoeren aan de toog, frigo’s aanvullen,…) en klanten correct onthalen en bedienen. In de tweede module (bediening) ligt de nadruk op de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) van de toog en van de tafels en ga je dieper in op het onthaal en de bediening van klanten. In de derde module (zaal- en tafelschikking) leer je tafels en stoelen volgens het zaalplan te schikken, tafellinnen klaarleggen, servetten plooien, tafel dekken, decoratietechnieken gebruiken,…

Partners

Voor al onze horecaopleidingen werken we nauw samen met Horeca Vorming Vlaanderen.

Enkele werkgevers: Eethuis Christoffel Peer, La Cantina Lommel.